TAE KWON DO KAPELŠČAK                      REKREACIJA                   SPORT                    SAMOOBRANA

NASLOVNICA   O NAMA   PROGRAM   TAEKWONDO   REKREACIJA   AKTIVNOSTI   FOTO/VIDEO   DVORANA   POVEZNICE   FACEBOOK
KONTAKT; +385 91 516 0027   E-mail; tkdkapelscak@gmail.com     info@tkdkapelscak.combatsport.hr

 


INFORMATIVNI PANO

 

TaeKwonDo
Kick boxing
(Rekreacija)
         

 Vježbajući naučit ćete udarati rukama,nogama,koljenima i laktovima te podići svoju snagu i kondiciju istovremeno oblikujući svoje tijelo. Rekreativan način vjezbanja čuva vas od ozljeda bez da oduzima užitak treniranja ove lijepe i istovremeno brutalne vještine.Trening se sastoji od zagrijavanja, razgibavanja, vježbanja tehnike u paru, fokuserima i na vreći, nakon čega slijedi kondicioni trening i rastezanje.Sparing kao dio treninga u rekreativnoj grupi se ne prakticira.

Kickboxing  je moderan borilački sport u kojem se natjecatelji bore poentirajući protivnika rukama i nogama u dozvoljene dijelove tijela. Pri tome koriste zaštitnu opremu,KICKBOXING obuhvaća pet natjecateljskih disciplina i dijeli se na mekane i tvrde:
MEKANE DISCIPLINE
SEMI CONTACT – je međusobna borba dva natjecatelja u kojoj se koriste pojedinačni udarci izvedeni umjerenom snagom u prednji i bočni dio trupa i glave. Zabranjeni su udarci ispod pojasa, u tjeme, potiljak, ključnu kost, vrat i leđa. Semi contact ima dosta sličnosti s karate borbom, ali je zbog korištenja zaštitne opreme znatno sigurniji.
LIGHT CONTACT – se razlikuje od semi contact-a po tome što se izvode povezani udarci rukom i nogom (umjerenom snagom) i suci samo ponekad zaustavljaju borbu, a na kraju se donosi odluka o pobjedniku.
TVRDE DISCIPLINE
FULL CONTACT – je borba u kojoj je dozvoljeno udaranje svom snagom s ciljem privremenog onesposobljavanja protivnika (knock-down i knock-out). Nastup je dozvoljen samo punoljetnim natjecateljima.
LOW KICK – je borba u kojoj su snažni udarci dozvoljeni i po nogama.
THAI-KICKBOXING – izvodi se po pravilima K1
 

                

 

Copyright © 2010 TAE KWON DO KAPELŠČAK